Kde Žijí Lasice V Severní Americe? – North American Nature

lasice jsou malé, elegantní savci, kteří žijí po celé Severní Americe. Lasice mají schopnost vytlačit do malých otvorů a jsou velmi schopnými lovci. Lasice jsou také kořistí větších masožravců, takže aby přežili, musí být velmi ostražití a opatrní.

existuje deset druhů lasic a tři z nich pocházejí ze Severní Ameriky. Lasička s dlouhým ocasem je největším a nejběžnějším druhem, následuje lasička s krátkým ocasem a nejméně lasička. Všechny tři druhy v Severní Americe jsou velmi podobné a bez ohledu na to, ve které části Severní Ameriky žijí, jejich stanoviště je také velmi podobné.

Chcete-li zjistit, kde a jak lasice žijí, pokračujte ve čtení.

jsou lasičky nebezpečné pro domácí zvířata? Co jedí? Více se dozvíte v tomto článku jsem napsal,

Kde Lasičky Žít Ve Spojených Státech?

lasice dlouhoocasé najdeme v Texasu, Oklahomě,Kansasu a Novém Mexiku ve Spojených státech. Lasice krátkosrsté žijí v severozápadních a severovýchodních státech a lze je nalézt také na Aljašce. Lasice krátkosrsté také žijí v oblasti kolem Velkých jezer. Nejmenší lasička se nachází ve středních a jižních státech.

aby lasice přežily, potřebují dobrý zdroj potravy, vody a přístřeší. Pokud lasičky mohou najít tyto tři věci, pak lasičky mohou snadno prospívat.

obvyklými stanovišti lasic jsou lesy, lesy, pastviny a vřesoviště. Jejich přirozené prostředí rychle klesá, takže se častěji nacházejí v blízkosti lidských sídel a způsobují škody zemědělcům.

bylo hlášeno mnoho případů, kdy lasice zabíjely slepice na farmách. Populace lasic ve Spojených státech je stabilní, ale rostoucí zemědělská půda a klesající kořist by mohly způsobit drastické snížení populace. Oblasti, kde žijí lasice, by se mohly stát místy bez populace lasic.

lasičky v blízkosti farem mohou být také velmi užitečné. Živí se běžnými škůdci, jako jsou krysy a myši, a lasice také zabijí hady a ještěrky.

velikost území patřícího lasicím je obvykle mezi 30-80 akry. Když je jídlo v zimě méně dostupné, některé lasičky zvýší velikost svého území až na 300 akrů.

u tak malého zvířete má lasička obrovské území, i když hustota v těchto lokalitách je poměrně nízká.

Pokud chcete vědět, které lasicovitých žijí v Severní Americe, klikněte zde pro článek jsem napsal

Kde Lasičky Žít V Kanadě?

všechny tři dříve zmíněné druhy lasic žijí také v Kanadě. Jsou rozšířené po celé zemi, dokonce i v chladnějších a severnějších částech. Lasice lze nalézt v Ontariu, Quebec, a Britská Kolumbie.

lasička dlouhoocasá je původem z jižních oblastí Britské Kolumbie, prérií, Quebeku, Ontaria a New Brunswicku. V Kanadě je lze nalézt hlavně v lesích a tundře, ale lze je nalézt i na jiných místech, včetně bažin, luk a lesů. Všechna tato místa musí mít stálý zdroj vody, aby byla vhodná pro lasice.

lasice krátkosrsté žijí v tundře a chladnějších severních částech země než ostatní dva druhy. Nejméně lasice jsou rozšířené a lze je nalézt téměř všude.

Kanada je velká země s méně obyvateli na čtvereční míli. To umožňuje divokým zvířatům, včetně lasic, žít na velkých územích. Na rozdíl od Spojených států, lasice v Kanadě nejsou přítomny kolem lidských sídel příliš často. To také znamená, že mohou rozdělit území mezi sebou s menším překrytím.

Chcete vědět, proč surikaty vstávají a rozhlížejí se? Zjistěte zde

Weasel

kde žijí lasičky během dne?

lasičky používají doupata umístěná v dutých stromech, které mají dva vchody. Více vchodů umožňuje lasičkám uniknout nežádoucím návštěvníkům a v případě nebezpečí přistupovat do doupěte z různých směrů.

doupata mohou být také umístěna pod hromadou hornin nebo podobným přírodním útvarem. Ačkoli lasice jsou více než schopné kopat, obvykle používají nory vyrobené a opuštěné jinými zvířaty, jako jsou prérijní psi.

Lasičky vyplnit jejich doupata s trávy, peří, a další měkké materiály, aby jim v teple a aby byly pohodlné zvýšit jejich mladý. Doupata mají komoru asi 2 nohy (0,61 m) od úzkého vchodu. Komory jsou obvykle 1 noha široká a pojme několik mladých lasic.

lasice nepotřebují trvalé doupata jako někteří jiní savci. Často ukradnou doupě své kořisti a dočasně se nastěhují. Lasičky také ukládají jídlo do těchto doupat, aby se mohly jíst později.

během dne tráví většinu času odpočinkem ve svých doupatech. Zajímavé je, že jejich metabolismus je při odpočinku dvakrát rychlejší než u jiných zvířat, která jsou dvakrát větší. Hadi a jestřábi loví lasice, takže musí být velmi opatrní a zůstat skryti.

někdy je možné vidět lov lasic během dne. K tomu obvykle dochází, když jsou v oblasti omezeny zdroje potravin. Pro dravce tak malé jako lasička, putování kolem, když je vysoce viditelné, je docela nebezpečné.

množství aktivity, kterou lasička dělá ve dne, závisí také na klimatu a ročním období. V severních částech kontinentu, kde jsou dny v létě delší, budou během dne více lovit.

lasičky jsou aktivní po celý rok. V zimě mění lasice s dlouhými a krátkými chvosty barvu srsti z hnědé na bílou. Míchání do životního prostředí je důležité pro malé zvíře, které potřebuje krmit každý den.

prérijní psi se při setkání líbají. Zjistěte, proč jsem v tomto článku napsal

kde žijí lasičky během noci?

lasice jsou noční zvířata. Když jsou vzhůru, jsou velmi aktivní a tráví svůj čas lovem, jídlem a skladováním jídla později. Lasičky mohou jíst polovinu své vlastní tělesné hmotnosti za jediný den. Na rozdíl od některých jiných savců musí jíst často, někdy jíst až desetkrát denně.

lasičky nemají schopnost ukládat tuk ve svém těle, a proto nemohou žít z toho v době nedostatku potravin.

existuje důvod, proč lasice neukládají tuk. Během noci loví myši, králíky, krysy a hraboše. Lasice také jedí vejce, žáby a menší ptáky. Jejich tvar těla jim umožňuje dostat se do těsných otvorů, kde mohou chytit svou malou kořist.

to je zvláště užitečné v zimě, kdy musí extrahovat kořist z doupat. Neexistují žádná ptačí vejce, žáby, nebo podobná zvířata v zimě pro lasice chytit, a tak závisí na hlodavcích skrytých v norách pod sněhem.

Přemýšleli jste, jestli byste měli krmit jezevce ve vaší zahradě? Zjistit, v tomto článku jsem napsal,

chytit kořist, lasičky, zatnout zadek zvířete krk, dokud nezemře. Při pohybu jsou velmi tiché a mohou se přiblížit k nic netušící kořisti.

sovy a lišky jsou přirozenými nepřáteli lasice. Lasice musí být obzvláště ostražité během noci, když se potulují mimo své úkryty. Sezónní změna barvy jejich srsti je zde výhodou. V severních částech, během zimy, jsou noci mnohem delší, takže lasice mají více času na hledání kořisti. Při hledání potravy mohou lasice překonat vzdálenosti delší než 2 míle (3,22 km).

Chcete vědět, která divoká zvěř žije ve stromových dírách? Zjistěte to zde.

žijí lasičky v rodinných skupinách?

lasice raději žijí a loví samy, i když tolerují jiné lasičky během páření. Samci a samice mohou dokonce lovit společně během páření a poté, co samice porodí.

období páření je od března do června a v závislosti na dostupnosti kořisti se mohou pářit až třikrát ročně. Ženy se starají o své děti, dokud nejsou pěstovány. Lasice začnou lovit samy, když jsou asi dva měsíce staré. Brzy poté se vzdalují od dospělé ženy.

lasičky mají velké vrhy s až 8 mláďaty. Ženy loví se svými mladými, dokud nezrají. Rostou rychle a někdy jsou vidět skupiny lasic. Jsou však spíše skupinou mladých s dospělou ženou než skupinou dospělých.

lasice s dlouhým ocasem jsou trochu odlišné, pokud jde o chov. Páří se v polovině léta, ale implantace je zpožděna až do jara.

mužské lasice často drží území, která se překrývají s územími žen, i když se teritoria stejného pohlaví nestávají. Muži mají větší území než ženy.

Během páření, samec dlouho-sledoval lasičky se páří s více samicemi, a souboje mezi samci hledají samice jsou běžné v tomto období.

lasičky jsou divoké a velmi agresivní vůči ostatním zvířatům, ještě větším. Nebudou tolerovat jiné lasičky a někdy se navzájem napadnou. Útoky stejného pohlaví jsou běžné,ale někdy mohou nastat útoky opačného pohlaví. K tomu obvykle dochází, když je dostupnost kořisti nízká a jejich území se překrývají.

lasičky jsou nejmenšími druhy masožravců na světě. Jejich extrémně agresivní chování kompenzuje jejich velikost, aby vyděsilo své nepřátele.

Chcete nějaké tipy pro sledování jelenů? Zde jsou některé z mých oblíbených.

You might also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.