Hvor Bor Væsler I Nordamerika? – Nordamerikanske natur

Væsler er små, slanke pattedyr, der lever i hele Nordamerika. Væsler har evnen til at presse ind i små åbninger og er meget dygtige jægere. Væsler er også bytte for større kødædere, så for at overleve skal de være meget opmærksomme og forsigtige.

der er ti arter af væsler, og tre af dem er hjemmehørende i Nordamerika. Den langhalede væsel er den største og mest almindelige art, efterfulgt af den korthalede væsel og den mindste væsel. Alle tre arter i Nordamerika er ret ens, og uanset i hvilken del af Nordamerika de bor, er deres habitat også meget ens.

for at finde ud af, hvor og hvordan væsler lever, skal du fortsætte med at læse.

er væsler farlige for kæledyr? Hvad spiser de? Find ud af mere i denne artikel skrev jeg

hvor bor Væsler i USA?

Vi kan finde langhalede væsler i USA. Short-tailed væsler lever i nordvestlige og nordøstlige stater og kan også findes i Alaska. Short-tailed væsler bor også i området omkring de store søer. Den mindste væsel kan findes i centrale og sydlige stater.

for at overleve har væsler brug for en god kilde til mad, vand og husly. Hvis væsler kan finde disse tre ting, kan væsler let trives.

de sædvanlige levesteder for væsler er skove, skove, græsarealer og heder. Deres naturlige habitat falder hurtigt, så de findes oftere nærmere menneskelige bosættelser og forårsager skade på landmændene.

Der er rapporteret adskillige tilfælde, hvor væsler har dræbt høner på gårde. Væselbestanden i USA er stabil, men stigende landbrugsjord og faldende bytte kan få befolkningen til at reducere drastisk. Områder, hvor væsler bor, kan potentielt blive steder uden en væselpopulation.

Væsler i nærheden af gårde kan også være meget nyttige. De lever af almindelige skadedyr som rotter og mus, og væsler vil også dræbe slanger og firben.

størrelsen af det område, der tilhører væsler, er normalt mellem 30-80 hektar. Når mad er mindre tilgængelig om vinteren, vil nogle væsler øge deres territoriumstørrelse op til 300 hektar.

for et dyr, der er så lille, har væsenet enorme territorier, selvom tætheden på disse steder er ret lav.

Hvis du vil vide, hvilke mustelider der bor i Nordamerika, Klik her for en artikel, jeg skrev

hvor bor Væsler i Canada?

alle tre tidligere nævnte væselarter lever også i Canada. De er udbredt over hele landet, selv i de koldere, mere nordlige dele. Man kan finde væsler i Ontario, Canada og British Columbia.den langhalede væsel er hjemmehørende i de sydlige områder af British Columbia, prærierne, Ontario og ny Brunsvik. I Canada kan de hovedsageligt findes i skove og tundra, men de kan også findes andre steder, herunder sump, enge og skovområder. Alle disse steder skal have en permanent vandkilde for at være tilstrækkelig til væsler.

Short-tailed væsler lever i tundra og koldere, nordlige dele af landet end de to andre arter. Mindst væsler er udbredt og kan findes næsten overalt.Canada er et stort land med færre indbyggere pr.kvadratkilometer. Det gør det muligt for vilde dyr, herunder væsler, at leve i store områder. I modsætning til USA er væsler i Canada ikke til stede omkring menneskelige bosættelser for ofte. Dette betyder også, at de kan opdele territoriet indbyrdes med mindre overlapning.

vil du vide, hvorfor meerkats står op og kigger rundt? Find ud af her

væsel

hvor lever Væsler i løbet af dagen?

Væsler bruger huler placeret i hule træer, der har to indgange. Flere indgange gør det muligt for væsler at flygte fra uønskede besøgende og få adgang til hulen fra forskellige retninger, hvis de er i fare.

Dens kan også være placeret under en bunke af klipper eller en lignende naturlig formation. Selvom væsler er mere end i stand til at grave, bruger de generelt huler, der er lavet og forladt af andre dyr, såsom præriehunde.Væsler fylder deres huler med græs, fjer og andre bløde materialer for at holde dem varme og gøre dem behagelige at opdrage deres unger. Hulene har et kammer omkring 2 fod (0,61 m) fra den smalle indgang. Kamre er normalt 1 fod brede og rummer flere unge væsler.

Væsler har ikke brug for permanente huler som nogle andre pattedyr. De stjæler ofte en hule fra deres bytte og flytter midlertidigt ind. Væsler cache også mad i disse huler for at spise senere.

i løbet af dagen bruger de det meste af deres tid på at hvile i deres huler. Interessant nok er deres stofskifte to gange hurtigere, mens de hviler end hos andre dyr, der er to gange større. Slanger og høge byder på væsler, så de skal være meget forsigtige og forblive skjulte.

Nogle gange er det muligt at se væsler jagt i løbet af dagen. Dette sker normalt, når fødekilder er begrænsede i området. For rovdyr så små som en væsel er det meget farligt at vandre rundt, når det er meget synligt.

mængden af aktivitet, som en væsel udfører om dagen, afhænger også af klimaet og sæsonen. I de nordlige dele af kontinentet, hvor dagene er længere om sommeren, vil de jage mere om dagen.

Væsler er aktive hele året rundt. Om vinteren ændrer langhale og korthale væsler deres pelsfarve fra brun til hvid. Blanding i miljøet er vigtigt for et lille dyr, der skal fodre hver dag.

præriehunde kysser hinanden, når de mødes. Find ud af hvorfor i denne artikel skrev jeg

hvor bor Væsler om natten?

Væsler er natlige dyr. Når de er vågne, er de meget aktive og bruger deres tid på at jage, spise og opbevare mad senere. Væsler kan spise halvdelen af deres egen kropsvægt på en enkelt dag. I modsætning til nogle andre pattedyr skal de spise ofte, nogle gange spise op til ti gange om dagen.

Væsler har ikke evnen til at opbevare fedt i deres kroppe og kan derfor ikke leve af det i tider med fødevaremangel.

der er en grund til, at væsler ikke opbevarer fedt. Om natten jager de mus, kaniner, rotter og voles. Væsler spiser også æg, frøer og mindre fugle. Deres kropsform gør det muligt for dem at komme ind i stramme åbninger, hvor de kan få fat i deres lille bytte.

dette er især nyttigt om vinteren, når de skal udtrække bytte fra huler. Der er ingen fugleæg, frøer eller lignende dyr om vinteren, som væsler kan fange, og afhænger derfor af gnavere, der er skjult i huler under sneen.

har du spekuleret på, om du skal fodre grævlinger i din have? Find ud af i denne artikel skrev jeg

for at fange bytte bider væsler bagsiden af et dyrs hals, indtil det dør. De er meget tavse, når de bevæger sig og kan komme meget tæt på intetanende bytte.

ugler og ræve er en væsel naturlige fjender. Væsler skal være særlig opmærksomme om natten, når de strejfer uden for deres skjulesteder. Den sæsonbestemte farveændring af deres pels er en fordel her. I nordlige dele, om vinteren, er nætterne meget længere, så væsler har mere tid til at søge efter bytte. Når man søger efter mad, kan væsler dække afstande længere end 2 miles (3,22 km).

vil du vide, hvilket dyreliv der lever i træhuller? Find ud af det her.

bor Væsler i familiegrupper?

Væsler foretrækker at leve og jage alene, selvom de tolererer andre væsler i parringssæsonen. Hanner og hunner kan endda jage sammen i parringssæsonen og efter hunnerne føder.

parringssæsonen er mellem marts og juni, og afhængigt af byttetilgængelighed kan de parre sig op til tre gange om året. Kvinder tager sig af deres babyer, indtil de er vokset. Væsler begynder at jage på egen hånd, når de er omkring to måneder gamle. Kort efter bevæger de sig væk fra den voksne kvinde.

Væsler har store kuld med op til 8 unge. Kvinder jager med deres unge, indtil de modnes. De vokser hurtigt op, og grupper af væsler kan undertiden ses. Imidlertid, de er en gruppe unge med en voksen kvinde snarere end en gruppe voksne.

Long-tailed væsler er lidt anderledes, når det kommer til avl. De parrer sig midt på sommeren, men implantationen er forsinket indtil foråret.

mandlige væsler har ofte territorier, der overlapper kvindelige territorier, selvom territorier af samme køn ikke sker. Hannerne har større territorier end hunnerne.

i parringssæsonen parrer mandlige langhalede væsler sig med flere hunner, og kampe mellem mænd, der søger efter hunner, er almindelige i denne periode.

Væsler er hårde og meget aggressive over for andre dyr, endnu større. De vil ikke tolerere andre væsler og vil undertiden angribe hinanden. Angreb af samme køn er almindelige, men nogle gange kan angreb af modsat køn forekomme. Dette sker normalt, når byttetilgængeligheden er lav, og deres territorier overlapper hinanden.

Væsler er den mindste kødædende art i verden. Deres ekstremt aggressive opførsel kompenserer for deres størrelse for at skræmme deres fjender.

vil du have nogle tips til at se hjorte? Her er nogle af mine favoritter.

You might also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.