Hol Élnek A Menyét Észak-Amerikában? – Észak-amerikai Természet

A Menyétek kicsi, karcsú emlősök, amelyek Észak-Amerikában élnek. A menyétek képesek kis nyílásokba szorulni, és nagyon alkalmas vadászok. A menyét a nagyobb húsevők zsákmánya is, így a túléléshez nagyon ébernek és óvatosnak kell lenniük.

tíz menyétfaj létezik, közülük három Észak-Amerikában őshonos. A hosszúfarkú menyét a legnagyobb és leggyakoribb faj, ezt követi a rövidfarkú menyét és a legkisebb menyét. Észak-Amerikában mindhárom faj meglehetősen hasonló, és függetlenül attól, hogy Észak-Amerika melyik részén élnek, élőhelyük is nagyon hasonló.

hogy megtudja, hol és hogyan élnek a menyétek, kérjük, olvassa tovább.

a menyét veszélyes a háziállatokra? Mit esznek? Tudjon meg többet ebben a cikkben írtam

hol élnek a Menyétek az Egyesült Államokban?

hosszúfarkú menyéteket találunk Texasban, Oklahomában, Kansasban és Új-Mexikóban az Egyesült Államokban. A rövidfarkú menyét az északnyugati és északkeleti Államokban él, és Alaszkában is megtalálható. A rövidfarkú menyét a Nagy tavak környékén is él. A legkisebb menyét a középső és déli államokban található.

a túléléshez a menyéteknek jó táplálékra, vízre és menedékre van szükségük. Ha a menyét megtalálja ezt a három dolgot, akkor a menyét könnyen boldogulhat.

a menyétek szokásos élőhelyei az erdők, erdők, gyepek és lápok. Természetes élőhelyük gyorsan csökken, ezért gyakrabban találhatók közelebb az emberi településekhez, kárt okozva a gazdáknak.

számos olyan esetről számoltak be, amikor a menyétek tyúkokat öltek meg a gazdaságokban. Az Egyesült Államokban a menyétállomány stabil, de a növekvő termőföldek és a csökkenő zsákmány miatt a népesség drasztikusan csökkenhet. Azok a területek, ahol a menyét él, potenciálisan menyét populáció nélküli helyekké válhatnak.

a gazdaságok közelében lévő Menyétek is nagyon hasznosak lehetnek. Közönséges kártevőkkel, például patkányokkal és egerekkel táplálkoznak, és a menyétek kígyókat és gyíkokat is megölnek.

a menyétekhez tartozó terület mérete általában 30-80 hektár. Ha télen kevésbé áll rendelkezésre élelmiszer, néhány menyét 300 hektárra növeli területének méretét.

egy ilyen kicsi állat esetében a menyét hatalmas területeket tart, bár ezeken a helyeken a sűrűség meglehetősen alacsony.

Ha szeretné tudni, hogy melyik mustelids él Észak-Amerikában kattintson ide egy cikket írtam

hol menyét él Kanadában?

mindhárom korábban említett menyétfaj Kanadában is él. Az egész országban elterjedtek, még a hidegebb, északi részeken is. A menyétek Ontarióban, Quebecben és Brit Kolumbiában találhatók.

a hosszúfarkú menyét Brit Columbia, a prérik, Quebec, Ontario és New Brunswick déli területein őshonos. Kanadában főleg erdőkben és tundrákban találhatók, de más helyeken is megtalálhatók, beleértve a mocsarakat, réteket és erdőket. Ezeknek a helyeknek állandó vízforrással kell rendelkezniük, hogy megfelelőek legyenek a menyétek számára.

a rövidfarkú menyét a tundrában és az ország hidegebb, északi részein él, mint a másik két faj. A legkisebb menyét széles körben elterjedt, és szinte mindenhol megtalálható.

Kanada egy nagy ország, kevesebb lakos négyzetmérföldenként. Ez lehetővé teszi a vadon élő állatok, köztük a menyétek számára, hogy nagy területeken éljenek. Az Egyesült Államokkal ellentétben a kanadai Menyétek nem túl gyakran vannak jelen az emberi települések körül. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb átfedéssel oszthatják meg a területet egymás között.

szeretné tudni, hogy a szurikáták miért állnak fel és néznek körül? Tudjon meg többet itt

menyét

hol élnek a menyét a nap folyamán?

a Menyétek üreges fákban található üregeket használnak, amelyeknek két bejárata van. A több bejárat lehetővé teszi a menyéteknek, hogy elmeneküljenek a nem kívánt látogatók elől, és veszély esetén különböző irányokból hozzáférjenek a barlanghoz.

a Dens egy halom szikla vagy hasonló természetes képződmény alatt is elhelyezhető. Bár a menyétek több mint képesek ásni, általában más állatok, például prérikutyák által készített és elhagyott üregeket használnak.

a Menyétek fűvel, tollakkal és más puha anyagokkal töltik meg a barlangjukat, hogy melegen tartsák őket, és kényelmessé tegyék a fiatalok felnevelését. A barlangok kamrája körülbelül 2 láb (0,61 m) távolságra van a keskeny bejárattól. A kamrák általában 1 láb szélesek, és több fiatal menyét befogadására alkalmasak.

a Menyéteknek nincs szükségük állandó barlangokra, mint néhány más emlősnek. Gyakran ellopnak egy barlangot a zsákmányuktól, és ideiglenesen beköltöznek. A menyétek is gyorsítótárazzák az ételeket azokban a barlangokban, hogy később enni tudjanak.

a nap folyamán idejük nagy részét a barlangjukban pihenve töltik. Érdekes, hogy anyagcseréjük pihenés közben kétszer gyorsabb, mint más állatoknál, akik kétszer nagyobbak. A kígyók és a sólymok a menyéteken ragadoznak, ezért nagyon óvatosnak kell lenniük, és rejtve kell maradniuk.

néha lehet látni a menyét vadászatát a nap folyamán. Ez általában akkor fordul elő, ha az élelmiszerforrások korlátozottak a területen. Olyan kicsi ragadozók számára, mint egy menyét, a jól látható vándorlás nagyon veszélyes.

a menyét nappali aktivitása az éghajlattól és az évszaktól is függ. A kontinens északi részein, ahol a napok nyáron hosszabbak, napközben többet fognak vadászni.

A menyét egész évben aktív. Télen a hosszú farkú és a rövid farkú Menyétek szőrzetük színét barnáról fehérre változtatják. A környezetbe való beolvadás fontos egy kis állat számára, amelynek minden nap táplálnia kell.

a prérikutyák megcsókolják egymást, amikor találkoznak. Tudja meg, miért írtam ebben a cikkben

hol élnek a menyét az éjszaka folyamán?

a Menyétek éjszakai állatok. Amikor ébren vannak, nagyon aktívak, és később vadászattal, evéssel és élelmiszer-tárolással töltik idejüket. A menyét egyetlen nap alatt meg tudja enni saját testtömegének felét. Más emlősökkel ellentétben gyakran kell enniük,néha naponta akár tízszer is.

a Menyétek nem képesek zsírokat tárolni a testükben, ezért nem tudnak ebből élni élelmiszerhiány idején.

oka van annak, hogy a menyét nem tárolja a zsírt. Az éjszaka folyamán vadásznak egerekre, nyulakra, patkányokra és farkasokra. A menyétek tojást, békát és kisebb madarakat is esznek. Testformájuk lehetővé teszi számukra, hogy szűk nyílásokba kerüljenek, ahol megragadhatják kis zsákmányukat.

Ez különösen hasznos télen, amikor ki kell vonniuk a zsákmányt a barlangokból. Télen nincsenek madártojások, békák vagy hasonló állatok, amelyeket a menyétek elkaphatnának, ezért a hó alatti barlangokban elrejtett rágcsálóktól függenek.

Gondolkozott már azon, hogy meg kell etetni borzok a kertben? Tudja meg ebben a cikkben, amit írtam

a zsákmány elfogásához a menyét megharapja az állat nyakának hátoldalát, amíg meg nem hal. Nagyon csendesek, amikor mozognak, és nagyon közel kerülhetnek a gyanútlan zsákmányhoz.

a baglyok és a rókák a menyét természetes ellenségei. A menyéteknek különösen ébernek kell lenniük az éjszaka folyamán, amikor a rejtekhelyükön kívül barangolnak. A szőrzet szezonális színváltozása itt előnyt jelent. Az északi részeken télen az éjszakák sokkal hosszabbak, így a menyéteknek több ideje van a zsákmány keresésére. Élelmet keresve a menyét 2 mérföldnél (3,22 km) hosszabb távolságokat képes megtenni.

szeretné tudni, hogy mely vadon élő állatok élnek a fa lyukakban? Tudja meg itt.

A Menyétek családi csoportokban élnek?

a Menyétek inkább egyedül élnek és vadásznak, bár a párzási időszakban tolerálják a többi menyétet. A hímek és a nőstények akár együtt is vadászhatnak a párzási időszakban és a nőstények szülése után.

a párzási időszak március és június között van, és a zsákmány elérhetőségétől függően évente akár háromszor is párosodhatnak. A nőstények addig vigyáznak csecsemőikre, amíg meg nem nőnek. A menyétek körülbelül két hónapos korukban kezdenek vadászni. Nem sokkal ezután eltávolodnak a felnőtt nősténytől.

a Menyéteknek nagy almuk van, legfeljebb 8 fiatal. A nőstények fiatalokkal vadásznak, amíg meg nem érnek. Gyorsan felnőnek, és a menyétcsoportok néha láthatók. Azonban, fiatalok csoportja, felnőtt nővel, nem pedig felnőttek csoportjával.

a hosszúfarkú menyét kissé különbözik a tenyésztéstől. Nyár közepén párosodnak, de a beültetés tavaszig késik.

a férfi Menyétek gyakran olyan területeket tartanak, amelyek átfedik a női területeket, bár az azonos nemű területek nem fordulnak elő. A hímek nagyobb területeket tartanak, mint a nőstények.

a párzási időszakban a hím hosszúfarkú Menyétek több nősténnyel párosodnak, és ebben az időszakban gyakoriak a nőstényeket kereső hímek közötti harcok.

A menyét vad és nagyon agresszív más állatokkal szemben, még a nagyobbakkal szemben is. Nem tolerálják a többi menyétet, és néha megtámadják egymást. Az azonos nemű támadások gyakoriak, de néha ellenkező nemű támadások is előfordulhatnak. Ez általában akkor fordul elő, ha a zsákmány elérhetősége alacsony, területük átfedésben van.

A menyét a legkisebb húsevő faj a világon. Rendkívül agresszív viselkedésük kompenzálja méretüket, hogy elriasszák ellenségeiket.

szeretne néhány tippet a szarvasok megtekintéséhez? Itt van néhány kedvencem.

You might also like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.