Waar Wonen Wezels In Noord-Amerika? – Noord-Amerikaanse Natuur

Wezels zijn kleine, slanke zoogdieren die in heel Noord-Amerika leven. Wezels hebben de mogelijkheid om in kleine openingen te knijpen en zijn zeer capabele jagers. Wezels zijn ook prooi voor grotere carnivoren, dus om te overleven moeten ze zeer waakzaam en voorzichtig zijn.

Er zijn tien soorten wezels, waarvan er drie inheems zijn in Noord-Amerika. De langstaartwezel is de grootste en meest voorkomende soort, gevolgd door de kortstaartwezel en de minste Wezel. Alle drie de soorten in Noord-Amerika zijn vrij vergelijkbaar, en het maakt niet uit in welk deel van Noord-Amerika ze leven, hun habitat is ook zeer vergelijkbaar.

om erachter te komen waar en hoe wezels leven, Lees verder.

zijn wezels gevaarlijk voor huisdieren? Wat eten ze? Meer informatie in dit artikel schreef ik

waar wonen Wezels in de Verenigde Staten?

We kunnen kleine wezels vinden in Texas, Oklahoma, Kansas en New Mexico in de Verenigde Staten. Korte-tailed wezels leven in noordwestelijke en noordoostelijke staten en kan ook worden gevonden in Alaska. In het gebied rond de grote meren leven ook kortstaartwespen. De minste Wezel kan worden gevonden in de centrale en zuidelijke staten.

om te overleven hebben wezels een goede bron van voedsel, water en onderdak nodig. Als wezels deze drie dingen kunnen vinden, dan kunnen wezels gemakkelijk gedijen.

de gebruikelijke habitats voor wezels zijn bossen, bossen, graslanden en heidevelden. Hun natuurlijke habitat neemt snel af, zodat ze vaker in de buurt van menselijke nederzettingen te vinden zijn, waardoor schade wordt toegebracht aan boeren.

Er zijn talrijke gevallen gemeld waarbij wezels kippen op boerderijen hebben gedood. De wezelpopulatie in de Verenigde Staten is stabiel, maar toenemende landerijen en afnemende prooien kunnen ertoe leiden dat de populatie drastisch afneemt. Gebieden waar wezels leven kunnen plaatsen worden zonder een wezelpopulatie.

Wezels in de buurt van boerderijen kunnen ook zeer nuttig zijn. Ze voeden zich met veel voorkomende plagen zoals ratten en muizen, en wezels zullen ook slangen en hagedissen doden.

De grootte van het grondgebied van wezels ligt meestal tussen 30-80 acres. Wanneer er in de winter minder voedsel beschikbaar is, zullen sommige wezels hun grondgebied vergroten tot 300 hectare.

voor een dier dat zo klein is, heeft de wezel enorme gebieden, hoewel de dichtheid op deze locaties vrij laag is.

Als u wilt weten welke mustelids in Noord-Amerika wonen Klik hier voor een artikel dat ik schreef

waar wonen Wezels in Canada?

alle drie eerder genoemde wezelsoorten leven ook in Canada. Ze zijn wijdverspreid in het hele land, zelfs in de koudere, meer noordelijke delen. Wezels zijn te vinden in Ontario, Quebec en British Columbia.= = verspreiding en leefgebied = = deze soort komt voor in het zuiden van British Columbia, de Prairies, Quebec, Ontario en New Brunswick. In Canada komen ze vooral voor in bossen en toendra ‘ s, maar ze komen ook voor op andere locaties, zoals moerassen, weiden en bossen. Al die locaties moeten een permanente waterbron hebben om geschikt te zijn voor wezels.

kortstaartwespen leven in toendra en koudere, noordelijke delen van het land dan de andere twee soorten. De minste wezels zijn wijdverspreid en zijn bijna overal te vinden.

Canada is een groot land met minder inwoners per vierkante mijl. Dat stelt wilde dieren, waaronder wezels, in staat om in grote gebieden te leven. In tegenstelling tot de Verenigde Staten, wezels in Canada zijn niet aanwezig rond menselijke nederzettingen te vaak. Dit betekent ook dat ze het gebied onderling kunnen verdelen met minder overlap.

wilt u weten waarom stokstaartjes opstaan en rondkijken? Hier vindt u

Weasel

waar leven Wezels overdag?

Wezels gebruiken holen in holle bomen met twee ingangen. Meerdere ingangen stellen wezels in staat om te ontsnappen aan ongewenste bezoekers en om toegang te krijgen tot het hol van verschillende richtingen als in gevaar.

holen kunnen zich ook bevinden onder een stapel stenen of een vergelijkbare natuurlijke formatie. Hoewel wezels zijn meer dan in staat om te graven, ze over het algemeen gebruik maken van holen gemaakt en verlaten door andere dieren, zoals prairie honden.

Wezels vullen hun holen met gras, veren en andere zachte materialen om ze warm te houden en ze comfortabel te maken om hun jongen op te voeden. De holen hebben een kamer op ongeveer 0,61 m van de smalle ingang. Kamers zijn meestal 1 voet breed en geschikt voor verschillende jonge wezels.

Wezels hebben geen permanente holen nodig zoals sommige andere zoogdieren. Ze stelen vaak een hol van hun prooi en trekken er tijdelijk in. Wezels cache ook voedsel in die holen om later te eten.

gedurende de dag brengen ze het grootste deel van hun tijd door met rusten in hun holen. Interessant is dat hun metabolisme twee keer sneller is tijdens het rusten dan bij andere dieren, die twee keer groter zijn. Slangen en haviken jagen op wezels, dus moeten ze heel voorzichtig zijn en verborgen blijven.

soms is het mogelijk om wezels overdag te zien jagen. Dit gebeurt meestal wanneer voedselbronnen beperkt zijn in het gebied. Voor roofdieren zo klein als een wezel, rondzwerven wanneer zeer zichtbaar is vrij gevaarlijk.

de hoeveelheid activiteit die een wezel overdag doet hangt ook af van het klimaat en het seizoen. In noordelijke delen van het continent, waar de dagen in de zomer langer zijn, zullen ze overdag meer jagen.

Wezels zijn het hele jaar actief. In de winter veranderen langstaart en kortstaart wezels hun vachtkleur van bruin naar Wit. Mengen in het milieu is belangrijk voor een klein dier dat elke dag moet voeden.

prairiehonden kussen elkaar wanneer ze elkaar ontmoeten. Ontdek waarom ik in dit artikel

schreef waar leven wezels ‘ s nachts?

Wezels zijn nachtdieren. Als ze wakker zijn, zijn ze erg actief en besteden hun tijd aan jagen, eten en het opslaan van voedsel later. Wezels kunnen in één dag de helft van hun eigen lichaamsgewicht eten. In tegenstelling tot sommige andere zoogdieren, moeten ze vaak eten, soms tot tien keer per dag.

Wezels zijn niet in staat vet in hun lichaam op te slaan en kunnen daarom niet van dat vet leven in tijden van voedseltekort.

Er is een reden dat wezels geen vet opslaan. Tijdens de nacht jagen ze op muizen, konijnen, ratten en woelmuizen. Wezels eten ook eieren, kikkers en kleinere vogels. Hun lichaamsvorm stelt hen in staat om in nauwe openingen te komen waar ze hun kleine prooi kunnen grijpen.

Dit is vooral handig tijdens de winter wanneer ze prooien uit holen moeten halen. Er zijn geen vogeleieren, kikkers of soortgelijke dieren in de winter voor wezels om te vangen, en dus afhankelijk van knaagdieren verborgen in holen onder de sneeuw.

heeft u zich afgevraagd of u dassen in uw tuin moet voeren? In dit artikel schreef ik

om een prooi te vangen bijten wezels de nek van een dier totdat het sterft. Ze zijn heel stil als ze bewegen en kunnen heel dicht bij nietsvermoedende prooien komen.

uilen en vossen zijn de natuurlijke vijanden van een wezel. Wezels moeten vooral ‘ s nachts waakzaam zijn als ze buiten hun schuilplaatsen rondzwerven. De seizoensgebonden kleurverandering van hun vacht is hier een voordeel. In noordelijke delen, tijdens de winter, zijn de nachten veel langer, dus wezels hebben meer tijd om te zoeken naar prooi. Bij het zoeken naar voedsel kunnen wezels afstanden afleggen die langer zijn dan 3,2 km.

wilt u weten welke dieren in boomgaten leven? Ontdek het hier.

leven Wezels In familiegroepen?

Wezels leven en jagen liever alleen, hoewel ze andere wezels verdragen tijdens het paarseizoen. Mannetjes en vrouwtjes kunnen zelfs samen jagen tijdens het paarseizoen en nadat de vrouwtjes bevallen.

paarseizoen is tussen maart en juni, en afhankelijk van de beschikbaarheid van de prooien, kunnen ze tot drie keer per jaar paren. Vrouwtjes zorgen voor hun baby ‘ s totdat ze zijn gegroeid. Wezels beginnen op hun eigen jacht als ze ongeveer twee maanden oud zijn. Kort daarna gaan ze weg van het volwassen vrouwtje.

Wezels hebben grote nesten met maximaal 8 jongen. Vrouwtjes jagen met hun jongen tot ze volwassen zijn. Ze groeien snel op, en groepen wezels zijn soms te zien. Echter, ze zijn een groep van jonge met een volwassen vrouw in plaats van een groep volwassenen.

langstaartwezels zijn een beetje anders als het gaat om het fokken. Ze paren in het midden van de zomer, maar de implantatie is uitgesteld tot de lente.

mannelijke wezels hebben vaak territoria die overlappen met vrouwelijke territoria, hoewel territoria van hetzelfde geslacht niet voorkomen. Mannetjes hebben grotere territoria dan vrouwtjes.

tijdens het paarseizoen paren mannelijke langstaartwezels met meerdere vrouwtjes, en gevechten tussen mannetjes die op zoek zijn naar vrouwtjes komen in deze periode veel voor.

Wezels zijn fel en zeer agressief ten opzichte van andere dieren, zelfs grotere. Ze tolereren geen andere wezels en vallen elkaar soms aan. Aanvallen van hetzelfde geslacht komen vaak voor, maar soms kunnen aanvallen van het andere geslacht optreden. Dit gebeurt meestal wanneer de prooien beschikbaarheid laag is, en hun gebieden overlappen.

Wezels zijn de kleinste carnivoorsoort ter wereld. Hun extreem agressief gedrag compenseert hun grootte om hun vijanden af te schrikken.

wilt u enkele tips voor het bekijken van herten? Hier zijn enkele van mijn favorieten.

You might also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.